Gaziantep Yabancı Hukuku Avukatı Yabancıların Hakları - Bestami ÇINGI

Yabancıları yakından ilgilendiren tüm başvuruları Gaziantep avukatlık ofisimize yapabilirsiniz. Yabancı uyruklu kişilere kapsamlı bir şekilde yardım etmekteyim.

Gaziantep yabancılar hukuku avukat arayışınızda geniş yelpazede danışmanlık vermekteyiz. Gayrimenkul işlemleri, ikamet, çalışma izni ve diğer başvurularda yabancı hakları doğrultusunda çözüm sunuyoruz. Yabancılara yönelik yasaları güncel şekilde takip ettiğimiz için sorunları en aza indirmeyi amaçlamaktayız.

Gaziantep Yabancı Hukuku Avukatı

Türkiye’deki yabancılar, Dışişleri Bakanlığı kontrolünde belirli hukuki prosedürlere bağlıdır.  Siz de Türkiye’de yabancı haklarından yararlanmak istiyorsanız avukatlık talebinde bulunabilirsiniz.  Kişi dokunulmazlığı, sağlık hizmetleri hakları, basın ve seyahat özgürlüğü gibi konularda destek oluyoruz.

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de bulundukları süre içerisinde ne tür işlem yapmak istedikleri hukuki prosedürleri belirleyecektir. Örneğin iş yeri açmak isteyen yabancı uyruklu kişilere yönelik yasal dayanaklar sizlere detaylıca anlatılacaktır. Bir başka yabancı uyruklu kişi Türkiye’de eğitim almak istiyorsa, takip edilmesi gereken işlemlerde bir rehbere ihtiyacınız olacaktır.

Yabancılara Uygulanan Kanunlardan Bazıları

Yabancılara özel olarak uygulamaya sokulan, yasal prosedürler yabancılar hukukunda rehber olabilecektir. Yasal olarak yabancı avukatı Gaziantep ofisimizde referans alınan dayanaklardan bazılarına değinmek aydınlatıcı olabilir.

Vatandaşlık hukuku, Asya, Avrupa gibi bölgelerde yüksek eğitimle ilgili diploma tanınması sözleşmeleri sıkça kullanılan dayanaklardır. Diploma tanınması sözleşmesine Arap ülkeleri de eklenebilmektedir. YÖK kanunu, bankalar kanunu, sigorta şirketleri hakkında kanunlar yabancılara dair referans alınan diğer belgelerdir. Başvuru ve davaya konu olabilecek birçok içerik olabileceği için listeye daha pek çok sözleşme maddesi eklenebilir.

Vatandaşlığın Kazanılmasına Yönelik Kanun

Genel olarak vatandaşlığa alınmaya yönelik kanunda belirtilen maddelere uygunluk, yabancıları bu yönde yönlendirebilir. T.C vatandaşı olmak isteyen yabancı bireyin18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Şayet bir ülke vatandaşı değilse, Türkiye’deki yaşının reşit olması gerekmektedir.

Yabancılar vatandaşlık kazanmak için Türkiye’de 5 sene boyunca ikamet etmiş olmalıdır. Türkçe dilini yeterli düzeyde kullanıyor olma,  sağlık açısından risk teşkil etmeme, iyi ahlaki özellikler de önemli koşullardır. Fakat istisnai vatandaşlığa alınma koşulları hakkında da bilgi almanız önerilir. Örneğin anne veya babadan biri T.C vatandaşı ise, çocuk reşitse vatandaşlık alabilir.

Türkiye’ye sanayi, sosyal, ekonomik, bilimsel anlamlarda önemli katkıda bulunan yabancılara istisnai vatandaşlık verilebilir. Yabancı vatandaşlık başvurusu yapacak olan kişinin detaylı değerlendirmesi yapılacağından, hangi avantajları olduğu ele alınacaktır. Avukatınız olarak daha detaylı bir inceleme ile size özel yabancı vatandaşlığı değerlendirmesi yapıyoruz.

Sınır Dışı Kararı İtiraz Davaları

Yabancılar sınır dışı edilmiş durumdaysa, itiraz davası açmak üzere ofisimize başvurabilmektedir. İptal ve itiraz davası açıldığında sınır dışı kararı iptal edilebilecektir. Mahkeme kararı dava durumuna göre 15 gün içinde belirlenebilmektedir. Ancak 4 ile 6 aya kadar de geçerli karar süreleri söz konusudur. Verilen karar kesin olduğu için temyize başvuru yapılamamaktadır.

Türkiye’ye Giriş Yasağı Kaldırma Davası

Kişiler hakkında ülkeye giriş yasağı kararı alındıysa, bu karara karşı dava açılması gerekmektedir. Ülkeye giriş davasına karşı davalar hakkında bilgi almak istediğinizde hukuki rehberiniz olarak yönlendirme yapmaktayız. Yabancıların ülkeye yeniden giriş izni süreleri ve daha fazla bilgiyi büromuzdan öğrenebilirsiniz.

Türkiye’de Çalışma İzni Başvurusu

Yabancılar Türkiye’de çalışmak istediklerinde yasal olarak belirli şartlara tabi tutulmaktadır. Her ülkede değişebilen yasal prosedürler için avukat yönlendirmesi faydalı olacaktır. Geçmiş senelerde yapılan yabancı çalışma izni yasal değişiklikler ve daha çok detay sizlere aktarılacaktır.

Yabancı uyruklularda çalışma izni almak isteyen kişilerin başvurusu iş yerleri tarafından gerçekleşmektedir. Başvuru yapacak iş yerleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine gerekli evrakları ulaştırır.  Bireysel olarak çalışma izni başvurusu olmamakla beraber, süreli, süresiz, bağımlı ve istisnai çalışma izinleri olabilir. Durumunuza uygun çalışma izni işlemleri için yardımcı olmaktayız.

Çalışma izni onaylanan adaylar, dış temsilcilikler aracılığıyla işlemlere devam etmekte, vize alarak ülkeye giriş sağlamaktadır. Çalışma iznini uzatmak isteyen yabancılar için de hali hazırdaki süre bitmeden başvuru yapılması son derece önemlidir.

Oturma İzni Ücretleri Ne Kadar?

Öğrenciler, kısa süreli ve uzun vadede Türkiye’de konaklamak isteyenler için oturma izinleri işlemi değişebilir. İkamet izni için gerekli belgeleri hazırlamak ve göç idaresi online işlemleri tamamlamak gerekmektedir. Gereken formlar doldurulduktan sonra onay ve imza süreçleri devreye girer.

Hazırlanması gereken belgeler yabancı oturma izni işlemlerinin en önemli aşamasıdır. Eksiksiz şekilde form doldurmak ve başvuru ücretlerini öğrenmek istediğinizde ofisimiz yardımcı olacaktır.

Oturma izni çeşitlerine göre başvuruda istenen belgeler değişeceğinden size özel bir inceleme yapmaktayız. Örneğin aile oturma izni ile öğrenci oturma izni belgeleri değişebilir. Avukatla beraber işlemleri yürüteceğinizde vize ve harçlarla beraber toplamda hesaplama yapılacaktır.

Yabancılar hukuku avukatı başvurunuzda ikamet uzatma talebinde bulunabilirsiniz. Çeşitli nedenlerle ikameti uzatmak istediğinizde başvuru formu, pasaport, biyometrik fotoğraf, sağlık sigortası istenir. Ayrıca e devlet veya adliyeden alınacak adli sicil kaydı ile maddi imkanı gösteren belgeler de önem kazanır. Yabancılar hukuku avukatlık ofisimiz, merak edilen tüm konularda sizlere yardımcı olmak üzere vardır.

Yorum Yaz

Call Now Button